Algemene voorwaarden

1. Informatie website

1.1. Onze website bevat algemene informatie over House of Boards (HOB). De informatie die u op deze website aantreft, is van algemene aard en louter informatief en kan dus niet als persoonlijk juridisch advies worden beschouwd.

1.2. HOB aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die u zou lijden door zich te baseren op informatie die op deze website te vinden is. Als u persoonlijk advies wenst, kan u contact opnemen met iemand van HOB die u op basis van uw persoonlijke gegevens zal adviseren.

2. Opdracht

Op elke overeenkomst met HOB zijn deze algemene voorwaarden (volgens de laatste versie) en de eventuele bijzondere voorwaarden voor de opdracht (de “Opdracht”) van toepassing. De toepassing van de eventuele voorwaarden van de Opdrachtgever (de “Opdrachtgever”) is uitgesloten.

3. Kosten, abonnementskosten en erelonen

3.1. Tenzij anders overeengekomen, wordt het ereloon voor de geleverde prestaties aangerekend op basis van een uurtarief van HOB, haar personeel, onderaannemers of medecontractanten, waarbij rekening wordt gehouden met de aard en het belang van de Opdracht alsook de ervaring van de wie de Opdracht behandelt. Bij een gunstig resultaat is HOB gerechtigd om een succesvergoeding in rekening te brengen indien dit zo overeengekomen is.

3.2 Naast het ereloon rekent HOB een forfaitair kostenpercentage van 5 % op het ereloon aan ter vergoeding van de werkingskosten van HOB (met in totaal een minimum van 75 € per dossier). Volgende kosten zijn hierin onder meer begrepen: de aanleg, het bijhouden en archiveren van het dossier, de administratieve verwerking van documenten en briefwisseling, telefonie, prints en kopieën, verzendingskosten van briefwisseling, etc.

De (eventuele) verplaatsingskosten die noodzakelijk zijn voor de behandeling van het dossier worden apart aangerekend aan 0,60 EUR / km.

Kosten die wij voorschieten in het kader van de behandeling van het dossier worden steeds doorgefactureerd. Het kan onder meer gaan om opzoekingen in databanken, vertaalkosten, speciale verzendkosten (koerier), reiskosten, deurwaarderskosten, etc.

3.3 Alle in rekening gebrachte kosten en erelonen worden verhoogd met het toepasselijke BTW-tarief.

3.4. HOB kan bij aanvang of gedurende de loop van de zaak een provisiestaat sturen aan de Opdrachtgever met het verzoek een voorschot te vereffenen dat naderhand verrekend wordt.
In elk geval ten laatste bij afsluiting van het dossier bezorgt HOB aan de Opdrachtgever een afrekening met de geleverde prestaties en de voorgeschoten kosten.

4. Afspraken inzake betaling

4.1. Provisie- en ereloonstaten van HOB zijn betaalbaar binnen acht dagen. Bij laattijdige betaling is van rechtswege rente verschuldigd vanaf de vervaldag. Indien toepasselijk, geldt de rentevoet vastgesteld conform de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties. In alle andere aangelegenheden geldt de wettelijke rentevoet.

4.2. Bij betalingsachterstal heeft HOB het recht de (verdere) uitvoering van de Opdracht zonder voorafgaande ingebrekestelling te schorsen, ook als de wanbetaling een andere contractuele relatie met de Opdrachtgever betreft. Bij niet betaling van een gedeelte of het geheel van een staat op de voorziene vervaldag, wordt het saldo van alle andere, zelfs niet vervallen staten, van rechtswege en onmiddellijk opeisbaar.

5. Beroep op derden

HOB mag voor de uitvoering van de Opdracht beroep doen op derden en zal bij de selectie van deze derden de nodige zorgvuldigheid aan de dag leggen. HOB is niet aansprakelijk voor enig handelen of nalaten van derden.

6. Beëindiging van de samenwerking

De Opdrachtgever en HOB kunnen op elk ogenblik de overeenkomst beëindigen door de andere partij hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen.

7. Algemeen

7.1. De nietigheid of niet-uitvoerbaarheid van één of meer (deel)bepalingen van deze voorwaarden heeft geen gevolgen op de geldigheid of uitvoerbaarheid van de andere (deel)bepalingen ervan die onverminderd van kracht blijven. De ongeldige of niet-uitvoerbare (deel)bepalingen zullen vervangen worden door geldige en uitvoerbare (deel)bepalingen die het nauwst aanleunen bij de oorspronkelijke bedoeling.

7.2. Alle (resultaten van de) werkzaamheden in het kader van de Opdracht blijven te allen tijde exclusief eigendom van HOB en mogen door de Opdrachtgever niet aan derden worden overgemaakt. In elk geval zullen derden zich daarop niet mogen beroepen noch enige aanspraken kunnen laten gelden ten aanzien van HOB.

7.3. De Opdrachtgever-rechtspersoon zal de bepalingen van deze voorwaarden tegenwerpelijk maken aan zijn bestuurders, zaakvoerders, aandeelhouders, personeel, tussenpersonen, onderaannemers en overige medewerkers zodat zij evenzeer hierdoor gebonden zijn.

7.4. De Nederlandstalige tekst van deze voorwaarden primeert op eventuele vertalingen.

Elk advies dat door HOB gegeven wordt, dient enkel en alleen voor gebruik van de Opdrachtgever en wordt enkel gegeven in het kader van de Oprdacht waarvoor het gegeven is. Een advies van HOB mag niet gebruikt worden door of meegedeeld worden aan derden.

7.6 de Opdrachtgever verbindt zich ertoe niet rechtsreeks te werken met door HOB ingezette Specialisten, Ondernemers, personeel, onderaannemers of medecontractanten van HOB zonder voorafgaandelijk akkoord met HOB voor een periode van 24 maanden volgend op de opdracht.

7.7. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere Opdracht die HOB aanvaardt, inclusief eventuele vervolgopdrachten en nieuwe opdrachten.

8. Toepasselijk recht – Bevoegde rechtbank

Alle overeenkomsten met HOB worden beheerst door het Belgisch recht. Enkel de rechtbanken van het arrondissement Kortrijk zijn bevoegd.